A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
Kenangan Sem 2 Uitm Lendu.
 photo CUPCAKEHOPEWORKS.png

Hai...
Pejam celik pejam celik campur makan tidor settle assignment buat event semua rupanyaa dah habis dah ye kita sem 2 kat Lendu ni wohooooo!!

Nanti naik sem 3, sem 4, sem 5, sem 6... Eh eh eh eh!! Lupa sampai sem 5 je. Jangan nak mandai2 lah nak tambah lagisatu sem. Tak sangguuuuuuuuuuuuuuuuuup! Sem ni pun rasa macam Yaaaa ampun enggak sanggup deh gueee. Dia punya penat... Huish minum lah redbull ke kacip fatimah ke ali cafe yang paling kawwwwww pun mmg tak dapat lah lawan penat dia. Nak nak bila kena berjaga malam nak settle kan assignment lagi semua *buat last minute lg sapa suruh* lepastu nak makan lagi nak tidor lagi nak call pakwe lagi *tipu je* hihihii. Sampai lupa nak gaduh dengan haterzzz kat sana. Sian dia tunggu satu sem Jemi tak layan. Sorry haterzzz 

Yang penting sem ni sem paling banyak sekali kena jejalan. Bukan jalan saje saje tau sebab Jemi ni bukannye ade pitih pun. Harap pitih mak ayah dgn PTPTPTPTPTPT tu haaa. Ni semua assignment punya pukolan. Tiba tiba kan nak salahkan assignment?? Padahal mmg jenis kaki jalan! Tapi kalini jalan pun tak jalan mana sebab assignment sem ni sangat memerlukan tenaga berjalan dan duit yang berguni I tell youuu...

Macam biasalah. Every sem mesti ada kisah bahagia... Shedih... Pedih... Semua lah.

Jadinya sem ni rasanya tak banyak masalah *konon* sebab semua dah matang kan? *konon lagi* Bukan apa... setiap sem ni perangai mesti akan berubah. Sem ni ibarat musim lah. 5 sem kat sini 5 musim lah kau kena tahan perangai orang. Bukan nak cakap sangat lah kan, tapi tu lah yang terjadi. Jangan ingat Jemi masscom... Course Jemi je yang ada masalah. Yang ada drama jam 7. Yang ada horror movie tersendiri dia. Course lain pun ada. Senang cerita jangan ingat masscom je yang banyak drama sebab Jemi pun terpaksa hadap drama drama dari mereka yang pelbagai course.

Daripada masalah kelas *tak banyak sangat sem ni, alhamdulillah* sampai ke masalah geng, masalah geng dengan pakwe geng, masalah kolej, masalah jawatan yang dipegang *memandai sangat apply kann* masalah tak cukup tidor, tak cukup makan, tak cukup baju, tak cukup seluar, tak cukup tudung, tak cukup shampoo, tak cukup duit uiiiiiiiiiiiisshhh banyak jgk rupanya masalah sem ni hihihi.

Tapi kan... kenangan sem ni kira yang the best lah! Sebab sem ni kira secukup rasa sangat.
Yang best kenangan berzumba dekat Merduwati ramai ramai dengan Kareen, Jaja, Abel. Ain, Suhana, Tira, Nadia dan ramai lagi. Ni semua sebab aku punya konon nak fit lah apa lah. Sampai sekarang tak fit jugak. Mana taknyaaaa, zumba sekali setahun... makan 4 kali satu saat hahahaa.

Lepastu lepak Pak Lah ramai ramai. Lepak Bentara ramai ramai.

Illegal dekat Hamzah sebab roommate dekat bilik macam tak gaul *Eleh kau yg tak gaul padahal* Yang ni paling best sebab macam2 kenangan tercipta antara kami berlima... Nadia, Tira, Jemi, Jaja and Awien. Syokkk weh! Masa ni macam macam versi cerita ada. Versi seram, sedih, gatal, gedik, bahagia, kelakar dn macam macam lah.

Masa ni takda lah kopak sangat sbb semua kongsi makanan. Pakat letak je mana ada haaa lepastu pandai2 lah kau hidup sana ramai ramai. Paling banyak megi... makan banyak banyak lepastu esoknya mula lah perut memanggil paksa pergi tandas. Hahahaha.

Masa ni semua benda nak kena berjemaah. Mandi berjemaah, nak ke toilet berjemaah, pergi bentara berjemaah, tabung air berjemaah, pergi kelas berjemaah, tunggu shuttle berjemaah, jalan kaki berjemaah, semua semua laaaaah! Sangat friendship goals kann???

Tapi nak boleh ke berjemaah tu sempat gak lah bergusti dalam bilik semua. Sempat jugak main lat talilat tali tamplom semua hooo biar semua pergi. Tak kira lah pergi mana pun. Lepastu study sama sama. Seminit study, minute yang berikutnyaa mulalah masuk bab gossip macam macam. Perempuan kotttttttttt, gossip dgn dia mana boleh pisah.


Masa ni study group dengan dak dak ni. Selalunya Awien ada. Tp selalu lupa nk selfi masa dia ada. Sorry Awien. Tp aku tak lupa kau sbb kau the best ah!


Yg sebelah tu Awiennn

Lepastu best sebab boleh portluck sama sama dengan classmate.

Dan paling rindu bahagian bukak puasa berdua dengan Nadia. Semua kedaroooh. Last2 yang tukang perabis aku jugakkk hihihi. Lepastu rindu Burejoss kat sana. Time puasa je boleh makan. Mostly semua benda banyak buat dengan perempuan ni. Dia ni cerewet sikit. Tak. Bukan sikit. Tapi banyak. Hahahaha.

Lepastu paling sedih time 2hari berpuasa time kat bazaar I've got one text message from someone yg sangat menyedihkan dan masa tu semua makanan yang rasa nak beli tu jadi tak jadi beli. Semua selera hilang. Thanks to you laaah sebab yg tu first aku rasa nak pergi bazaar besar gedabak macam tu tapi2 tiba tiba dapat text macam tu. Macam lah takleh tunggu orang habis berbuka dulu. Huhhh. Tapi time ni sangat berterima kasih dekat Nia sebab sangat risaukan pasal aku. Sebab tiba tiba aku tahan nangis, lepastu aku tak tahan. Lepastu dari dalam teksi sampai jumpa PB sampai jalan lalu Tasik Fatimah sampai lah dekat kolej aku meraunggg I tell youuu. Sangat drama kan??? Tapi tu lah hakikatnya. Sakit hati ni sapa yang tahu kan? Ecececeehh. Sampai tak sanggup nak berbuka dengan Nia. Terus berbuka sengsorang dengan murtabak je. Sambil makan tu tak dapat nak tahan airmata. Laju diaaa uish boleh tadah buat wuduk tauuu. Hmmm. Lepastu lagi nak nangis bila beli murtabak ayam dengan daging yang ade murtabak kosong je Daging dengan ayam aku tak tahu dia letak mana. Sampai sekarang menda ni jadi misteri Jemi yang tak dapat diselesaikan lagi 


Tapi sekali tu je lah. Lepastu Jemi dah jadi penasihat dah. Mana mana yang sedih semua Jemi basuuuhh. Dahhsat enggak guee? Anyway thanks to Nia lah sbb mcm mana pun still the best cerita masalah dgn dia. Sbb dia pandai basuh Jemi. Hahahaha.

Baru cerita sikit kenangan sem 2. Nak cerita masalah politik pun macam best... tapi macam malas nak ingat. Haaa. Utk pengetahuan semua, kami disini mmg diajar awal2 berpolitik dan sangat tak best dalam isu macam ni ada yang jenis pilih kasih dan Jemi rasa macam o em ji dah malas nak ambik port pasal tu ini lepas ni. Sebab diorang yang suka berpolitik ni kadang susah cari aku. Senang tak reti nak bersyukur. Tah lahh... Bila ingat rasa angin semacammm je. So baik biar je lah isu ni jadi kenangan pahit dlm hidup ni.

Kadang tu kenangan macam ni lah yang buat kita lebih matang kang? 

Tapi kannnn... walaupun dah banyak pakai tapi. Tapi ni paling best!!!

Kenangan yang tak akan dilupakan sampai bila bila, in shaa Allah..
Kenangan apa tu?? Haaaa... tengok gambar ni.



Haaa, bollywood sgt kan?  Ni sebenarnya kitaorang punya gimik *gimik lah sangattt* utk assignment video kami utk Com Theory dengan Miss Fadzilah [Yang tengah2 yang comel tu] Hhihihi. Sebab Miss bagitahu Miss nak presentation video ni kena kreatif semua... Jemi and Nadia pun tetiba semangat nak buat tema hindi sebab kami baru lepas dinner college *tema bollywood* tapi masa tu bagitahu Miss nak buat Chinesse punya tema sbb nak bagi surprisee laa kononnn ni. Hahaha.

Yang ni time Dinner College

Jadinya disebabkan Dinner College lah tiba tiba beria nak buat tema bollywood. Semua baju yang kami pakai tu disponsor khas *pinjam okay pinjam* oleh adik adik college kami hehehe.
Sebelum nak boleh pandai nari nari tuu bukan kemain katekoo practise sana sini. Tak cukup dalam bilik bujang tu haaaa... sambil jaga pantry pun kami still gak tau practise. Dak dak yang datang beli semua cam naik hairan tengok kami nari nari bollywood siap lagu bollywood tu iolsss buat remixx okayyy *kelasss kau jahh* hahahaha. Mana tak hairan Dinner dah habis tapi kitaorang still tak dpt move on dgn bollywood ni.

Hasil daripada semangat teamwork plus practise tk henti henti kann... Miss sangat berpuas hati dengan kami punya presentation. Masa tu rasa macam woowww sangat sbb Miss angkat ibu jari menunjukkan yang beliau berpuas hati dgn persembahan kami. Saat dan detik itu jgk rasa macam tak rugi orang lain pandang pelik masa naik kpp3 semua sbb kami berempat je pakai baju macam tu.

So habis cerita peresentation...

Kita masuk gambar jelah okay? Penat nak taip

Ni Miss Hamizah. Gonna be a madam nanti bulan 11 huhuhu 


Musim jerebuuuu. Nmpak kan belakang tu? Hihi. Bukit ni lah yang kitaorg kena panjat selalu nak pi kelas. Tak selalu jgk. Kalau malas naik shuttle hahahaa. Ni orang panggil bukit tonggek.

Ni kat tasik Tun Fatimah. Ni masa kena handle event LECO.

Friend since sem 1. My happiness. Karren Cambrose.

Tak selalu lepak dah sbb kolej dh lain tapi still igt satu sama lain. 

Ni masa release stress. Keluar dgn kawan baru, Fizah. Kawan nadia sebenarnyaa tapi dh jadi kawan Jemi haaa..

Ni Fizah.

Nak panjat tp tk dpt sbb pendek hahaha.

Yang ni selfi dengan pak guard dekat kedai mana tah lupa Jemi yg pasti yg ni dekat Dataran Pahlawan. Dia nampak Jemi selfi sorang sorang. Tetiba dia datang cakap "Taking pictures are not allowed here" Haaa Jemi apa lagi kan? Cakap lah "Im just selfi sir? Takleh eh? Meh selfi dua" Nah tulah hasil dia...

Yg ni dekat Klebang. Dekat bukit pasir yg mcm dekat mesir. Dia punya suasana kat sini gila ah tenang. Tekanan udara dia kat sini rasa macam tengah ada dlm air. Fuuhhh baik ah!


Lawa kan bkit dia kat belakang tu? Haaaa



Tira...

Nadia...




Ni keluar sebab nak settlekan photocom punya assignment. Sambil menyelam minum air. Heh


--Tanjung Puteri.
Masa ni ikot Nadia balik Johor. Terus ajak dia bwk jalan jalan kat Johor. Dia pun bwk pergi sini. Lawaa gila tempat dia tapi tak best mana sebab masa ni datang dia tgh under renovation.






Yg ni gambar masa event Warisaann.
















sincerely : jemiey 


0 comment[s] | back to top


Masa ni study group dengan dak dak ni. Selalunya Awien ada. Tp selalu lupa nk selfi masa dia ada. Sorry Awien. Tp aku tak lupa kau sbb kau the best ah!


Yg sebelah tu Awiennn

Lepastu best sebab boleh portluck sama sama dengan classmate.

Dan paling rindu bahagian bukak puasa berdua dengan Nadia. Semua kedaroooh. Last2 yang tukang perabis aku jugakkk hihihi. Lepastu rindu Burejoss kat sana. Time puasa je boleh makan. Mostly semua benda banyak buat dengan perempuan ni. Dia ni cerewet sikit. Tak. Bukan sikit. Tapi banyak. Hahahaha.

Lepastu paling sedih time 2hari berpuasa time kat bazaar I've got one text message from someone yg sangat menyedihkan dan masa tu semua makanan yang rasa nak beli tu jadi tak jadi beli. Semua selera hilang. Thanks to you laaah sebab yg tu first aku rasa nak pergi bazaar besar gedabak macam tu tapi2 tiba tiba dapat text macam tu. Macam lah takleh tunggu orang habis berbuka dulu. Huhhh. Tapi time ni sangat berterima kasih dekat Nia sebab sangat risaukan pasal aku. Sebab tiba tiba aku tahan nangis, lepastu aku tak tahan. Lepastu dari dalam teksi sampai jumpa PB sampai jalan lalu Tasik Fatimah sampai lah dekat kolej aku meraunggg I tell youuu. Sangat drama kan??? Tapi tu lah hakikatnya. Sakit hati ni sapa yang tahu kan? Ecececeehh. Sampai tak sanggup nak berbuka dengan Nia. Terus berbuka sengsorang dengan murtabak je. Sambil makan tu tak dapat nak tahan airmata. Laju diaaa uish boleh tadah buat wuduk tauuu. Hmmm. Lepastu lagi nak nangis bila beli murtabak ayam dengan daging yang ade murtabak kosong je Daging dengan ayam aku tak tahu dia letak mana. Sampai sekarang menda ni jadi misteri Jemi yang tak dapat diselesaikan lagi 


Tapi sekali tu je lah. Lepastu Jemi dah jadi penasihat dah. Mana mana yang sedih semua Jemi basuuuhh. Dahhsat enggak guee? Anyway thanks to Nia lah sbb mcm mana pun still the best cerita masalah dgn dia. Sbb dia pandai basuh Jemi. Hahahaha.

Baru cerita sikit kenangan sem 2. Nak cerita masalah politik pun macam best... tapi macam malas nak ingat. Haaa. Utk pengetahuan semua, kami disini mmg diajar awal2 berpolitik dan sangat tak best dalam isu macam ni ada yang jenis pilih kasih dan Jemi rasa macam o em ji dah malas nak ambik port pasal tu ini lepas ni. Sebab diorang yang suka berpolitik ni kadang susah cari aku. Senang tak reti nak bersyukur. Tah lahh... Bila ingat rasa angin semacammm je. So baik biar je lah isu ni jadi kenangan pahit dlm hidup ni.

Kadang tu kenangan macam ni lah yang buat kita lebih matang kang? 

Tapi kannnn... walaupun dah banyak pakai tapi. Tapi ni paling best!!!

Kenangan yang tak akan dilupakan sampai bila bila, in shaa Allah..
Kenangan apa tu?? Haaaa... tengok gambar ni.



Haaa, bollywood sgt kan?  Ni sebenarnya kitaorang punya gimik *gimik lah sangattt* utk assignment video kami utk Com Theory dengan Miss Fadzilah [Yang tengah2 yang comel tu] Hhihihi. Sebab Miss bagitahu Miss nak presentation video ni kena kreatif semua... Jemi and Nadia pun tetiba semangat nak buat tema hindi sebab kami baru lepas dinner college *tema bollywood* tapi masa tu bagitahu Miss nak buat Chinesse punya tema sbb nak bagi surprisee laa kononnn ni. Hahaha.

Yang ni time Dinner College

Jadinya disebabkan Dinner College lah tiba tiba beria nak buat tema bollywood. Semua baju yang kami pakai tu disponsor khas *pinjam okay pinjam* oleh adik adik college kami hehehe.
Sebelum nak boleh pandai nari nari tuu bukan kemain katekoo practise sana sini. Tak cukup dalam bilik bujang tu haaaa... sambil jaga pantry pun kami still gak tau practise. Dak dak yang datang beli semua cam naik hairan tengok kami nari nari bollywood siap lagu bollywood tu iolsss buat remixx okayyy *kelasss kau jahh* hahahaha. Mana tak hairan Dinner dah habis tapi kitaorang still tak dpt move on dgn bollywood ni.

Hasil daripada semangat teamwork plus practise tk henti henti kann... Miss sangat berpuas hati dengan kami punya presentation. Masa tu rasa macam woowww sangat sbb Miss angkat ibu jari menunjukkan yang beliau berpuas hati dgn persembahan kami. Saat dan detik itu jgk rasa macam tak rugi orang lain pandang pelik masa naik kpp3 semua sbb kami berempat je pakai baju macam tu.

So habis cerita peresentation...

Kita masuk gambar jelah okay? Penat nak taip

Ni Miss Hamizah. Gonna be a madam nanti bulan 11 huhuhu 


Musim jerebuuuu. Nmpak kan belakang tu? Hihi. Bukit ni lah yang kitaorg kena panjat selalu nak pi kelas. Tak selalu jgk. Kalau malas naik shuttle hahahaa. Ni orang panggil bukit tonggek.

Ni kat tasik Tun Fatimah. Ni masa kena handle event LECO.

Friend since sem 1. My happiness. Karren Cambrose.

Tak selalu lepak dah sbb kolej dh lain tapi still igt satu sama lain. 

Ni masa release stress. Keluar dgn kawan baru, Fizah. Kawan nadia sebenarnyaa tapi dh jadi kawan Jemi haaa..

Ni Fizah.

Nak panjat tp tk dpt sbb pendek hahaha.

Yang ni selfi dengan pak guard dekat kedai mana tah lupa Jemi yg pasti yg ni dekat Dataran Pahlawan. Dia nampak Jemi selfi sorang sorang. Tetiba dia datang cakap "Taking pictures are not allowed here" Haaa Jemi apa lagi kan? Cakap lah "Im just selfi sir? Takleh eh? Meh selfi dua" Nah tulah hasil dia...

Yg ni dekat Klebang. Dekat bukit pasir yg mcm dekat mesir. Dia punya suasana kat sini gila ah tenang. Tekanan udara dia kat sini rasa macam tengah ada dlm air. Fuuhhh baik ah!


Lawa kan bkit dia kat belakang tu? Haaaa



Tira...

Nadia...




Ni keluar sebab nak settlekan photocom punya assignment. Sambil menyelam minum air. Heh


--Tanjung Puteri.
Masa ni ikot Nadia balik Johor. Terus ajak dia bwk jalan jalan kat Johor. Dia pun bwk pergi sini. Lawaa gila tempat dia tapi tak best mana sebab masa ni datang dia tgh under renovation.






Yg ni gambar masa event Warisaann.
















sincerely : jemiey