A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
Motor Masuk Air!
Photobucket

Okayy harini Miey nak bercerita sikit. Senang kata nak luah perasaan yang terpendam di hati sejak petang tadi. Hmm. Actually petang tadi hujan lebaaaaat gila. Masa tu Miey ada kelas tambahan MPAV. Lepas MPAV tadi hujan dah serik. Miey pun pelagi, balik je lah macam normal kan. 

And when Miey cuba start je motor Miey tu tetiba je semua jadi huru hara. Dah la Miey sorang je yang bawak motor haa. Maksud Miey, Miey sorang je perempuan yang naik motor pi sekolah. Ergh--' 

Okayy. Motor Miey tak hidup masa Miey start tadi. Tak hidup!! Masa tu Miey dah dengar dah ada budak'2 tahun 1 lelaki yang duk gelakkan Miey sebab tak boleh hidupkan motor Miey. And I was like pufft!! Dah banyak kali dah start tapi takleh gak hidup. Rasa nak menangis, meraung, melalak, menjerit and everything lah! Sakit hati gila. 

Miey pun pergi ah kedai sebelah sekolah ni haa. Pinjam phone member. Telfon mak, tapi tak angkat. Berjuta kali dah call call call call call call tapi tak angkat gak. Sedih masa tu hanya Dia je yang tahu. Then call ayah. Angkat, tapi ada kat office. Miey pun cerita la yang motor takleh hidup dan blablablablablabla.. Lepastu ayah suruh lah heret je motor tu balik rumah. Miey pun dah macam.. 

Whaaat!!!??
Ada kawan Miey sorang ni tanya Miey pasaii pa jadi lagu tu motor Miey. Miey cerita lah apa yang patut. Dia pun cuba gak start motor Miey. Dia pun cakap ah "Motor ni kena air hujan kot". Okayy. Miey pun rasa nak menangis lagi sebab kawan Miey tak tahu nak handle macam mana motor ni. Dia nak tolong tunde pun dia sendiri tak bawak motor harini. Why why why!!! Err >.< Geram gila.
Miey pun tunggu lagi. Tunggu tunggu tunggu dan tunggu. Mana tahu kan balik lambat sikit mak risau then datang sekolah tengok anak dia macam mana. So tunggu lah. Tunggu.

Ada pulak mamat kampret, takde akai ni pi perli Miey. Alaaa, budak budak je. Umor setahun jagung dah bajet besar. Eee, sakit pulak hati kite ni haa. Macam macam dia kata kat Miey. Kata motor Miey ni tinggal rangke je. Miey ni tadah telinga je. Berangin jugak. Tapi nak buat macam mana. Dah memang motor Miey tinggal rangke je. Hahaa. Tapi Alhamdulillah lah boleh bawak lagi sana sini. Sihat wal'afiat. Kalau boleh nak je Miey beli motor yang lepas pakai boleh lipat lipat pastu letak dalam beg. Haaa, senang sikit--'

Miey ingat yang mengata tu berharta sangat. Tak pernah hidup susah or else lah. Tengok'2 dia sendiri pun menumpang orang. Serasa je dalam hati ni nak maki hamun biar sedar diri sikit. Dah la siap rakam lagi tadi Miey duk start motor tak hidup. Takde hormat punya lelaki! Kalau nak diingat balik rase nak gelak ade gak. Pengecut mamat ni. Budak tahun 1 memang macam ni ek? Hihiihi.

Btw thanks tu Pak Guard yang berwibawa kerana membaik pulihkan kembali motor Miey. Sekali je dia start dah boleh hidup. Gila ah! Memang motor masuk air pun. Tapi dekat plug dia haa. Dia bukak then buang air dah boleh start. Disebabkan Miey ni perempuan yang hanya pandai bawak je tak pernah nak mendalami hal motor ni tu lah jadinye. Hahaa. Anyway He looks annoying but he is helpful man I think. Hilang rasa geram dekat Pak Guard ni sekejap^^

So sampai sini je, byeee!!

sincerely : jemiey 


0 comment[s] | back to top

Whaaat!!!??
Ada kawan Miey sorang ni tanya Miey pasaii pa jadi lagu tu motor Miey. Miey cerita lah apa yang patut. Dia pun cuba gak start motor Miey. Dia pun cakap ah "Motor ni kena air hujan kot". Okayy. Miey pun rasa nak menangis lagi sebab kawan Miey tak tahu nak handle macam mana motor ni. Dia nak tolong tunde pun dia sendiri tak bawak motor harini. Why why why!!! Err >.< Geram gila.
Miey pun tunggu lagi. Tunggu tunggu tunggu dan tunggu. Mana tahu kan balik lambat sikit mak risau then datang sekolah tengok anak dia macam mana. So tunggu lah. Tunggu.

Ada pulak mamat kampret, takde akai ni pi perli Miey. Alaaa, budak budak je. Umor setahun jagung dah bajet besar. Eee, sakit pulak hati kite ni haa. Macam macam dia kata kat Miey. Kata motor Miey ni tinggal rangke je. Miey ni tadah telinga je. Berangin jugak. Tapi nak buat macam mana. Dah memang motor Miey tinggal rangke je. Hahaa. Tapi Alhamdulillah lah boleh bawak lagi sana sini. Sihat wal'afiat. Kalau boleh nak je Miey beli motor yang lepas pakai boleh lipat lipat pastu letak dalam beg. Haaa, senang sikit--'

Miey ingat yang mengata tu berharta sangat. Tak pernah hidup susah or else lah. Tengok'2 dia sendiri pun menumpang orang. Serasa je dalam hati ni nak maki hamun biar sedar diri sikit. Dah la siap rakam lagi tadi Miey duk start motor tak hidup. Takde hormat punya lelaki! Kalau nak diingat balik rase nak gelak ade gak. Pengecut mamat ni. Budak tahun 1 memang macam ni ek? Hihiihi.

Btw thanks tu Pak Guard yang berwibawa kerana membaik pulihkan kembali motor Miey. Sekali je dia start dah boleh hidup. Gila ah! Memang motor masuk air pun. Tapi dekat plug dia haa. Dia bukak then buang air dah boleh start. Disebabkan Miey ni perempuan yang hanya pandai bawak je tak pernah nak mendalami hal motor ni tu lah jadinye. Hahaa. Anyway He looks annoying but he is helpful man I think. Hilang rasa geram dekat Pak Guard ni sekejap^^

So sampai sini je, byeee!!

sincerely : jemiey