A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
Struggle
Photobucket

Haii, sekarang dah pukol 2.40 pagi and see, Miey belum tidur. Alang-alang baru sudah study Bi dan belum lagi rasa nak tidur, Miey conteng-conteng sikit dekat sini. Puas gila ni semua orang dah tidur tinggal Miey sorang je yang belum ngantuk. 

This week and another 2 weeks I'll sit on my trial SPM examination. So Miey kena struggle sikit lah untuk berjaya dalam hidup ni. Memang susah sebab Miey dulu bukan seorang pelajar cemerlang *nakal sikit* hehehe. But now I'm realize how important dalam mengambil ujian ni. Lagi lagi bila my oldest sister ajak Miey beat dia punya result SPM dulu, 3A. Aduhh, terasa diri ini tercabar tapi keinsafan ni belum betul betul dari lubuk hati yang mendalam. Haaaa, gitu. 

So yesterday, Miey dah lepas dua exam paper iaitu Bm1 dan Bm2. Alhamdulillah Miey diberi ketenangan dalam menghadapi ujian ni even dalam paper 2 Bm Miey ada tinggal 2 soalan yang memang Miey betul betul tak dapat nak cari idea dah camna nak jawab. But takpe. Miey okay, Miey dah besar. Hahaa. 

Harini, Miey bakal menduduki exam Bi1, Bi2 dan Sejarah1. Bi Miey dah perah habis dah ilmu ilmu semampu Miey but for Sejarah? Miey tak dapat ah nak ulang kaji. Tak tahu nak study bab apa sebab honestly Miey betul betul kosong ilmu ni bab Sejarah. Memang tak sempat ah nak study dari awal form4 tu. Uii, baik stadooo lagi best!^^ Sometime Miey menyesal jugak ah sebab tak study smart dulu. Dapat pulak cikgu yang kuat sembang dari ajar kami ni. Memang kami pun naik rancak jugak ah bersembang dengan dia. Ntah buku nota Sejarah wujud ke idok ni. Haddoo. Parah gila ah setara ni. Esok yang objektif memang konfem ah habis semua senapang kalau boleh C4 sekali ah Miey keluarkan untuk menembak dan mengebom soalan soalan yang mendatangkan stress ni. Doakan Miey k^^ Miey tengah berazam ni taknak tiru dalam exam macam dulu dulu *kantoi* >.< Hehe, jangan bitau orang tau, kbaii.

P/S : Tak puas hati sebab exam tak dijalankan dalam dewan. Apa masalah ntah dengan cikgu sekolah Miey ni. Dah lah exam dalam kelas betul betul menguji tahap keimanan supaya sabar dan jangan tiru!! Tak rase langsung spirit exam ni :'/  

sincerely : jemiey 




0 comment[s] | back to top