A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
Touching Gila T_T
Photobucket


Okaay yang ni sangat menggamit 1001 memori aku kat Vokasional Kuantan. Sumpah Miey rindu gile kawan'' Miey. Susah nak jumpe kawan yang se-setia macam ni dekat kita T_T Dah lah lelaki pulak tu yang rindu. Susah tau nak jumpa yang macam ni. Even diorang selalu sangat mengejek kepekatan Miey berbahasa Terengganu tapi Miey tetap hargai sebab diorang ade keinginan nak berbahasa Terengganu. Nak'' si Ah Chong tu haa^^ 

Btw di Kuantan Miey pegang jawatan penolong kelas yang perlu meng-handle puluhan lelaki dan hanya 2 orang perempuan *So termasuk aku dah jadi 3* Sayang pulak kena pindah sekolah sebab ada masalah kesihatan --' 

Miey sangat rindu kawan lelaki Miey dekat sane. Honestly, dalam kelas Miey kurang sikit bergaul dengan budak perempuan. Mungkin bergaul jugak. Tapi taim belajar. Lepas habis waktu PNP masing'' buat hal sendiri. So dekat sekolah ni Miey agak keras hati sikit. Miey jenis susah nak merajuk if lelaki bergurau or mengejek dengan Miey. Diorang kasi Miey ayat pedas sikit, miey boom balik kat diorang. 

Tapi Miey suka gila ah kacau si Ameerudeen tu ha. Dia ni pelik sikit dengan Miey haa, cepat malu. Miey pun kadang tu pening gak Miey ke dia yang laki laki? Hahaa. Tapi Miey suka cara  dia tu. Comel >.< 

Yang sorang ni Ah Chong, dia ni kepala manja sikit. Haish, nak kasi tau pn tak reti. Tapi manja lah. Suara dia tu kengkadang boleh melting jugak Miey ni. Nk'' bila dia menggedik gedik nak meniru kerja orang. Hihii. K sayang dia sikit ;) 

Si Safwan pulak kasar. Tah bergurau dengan Miey mcm anggap Miey ni betol'' laki tau. Tapi Miey suka gila care die bergurau. Tak over even kadang tu berase gak nak kasi dia makan kaki ja, Tapi okay lah sebab Miey pn dulu pernah gak suka kat dia. Shh, suka je k^^ Hehe. Rindu gila diorang ni ha. 

Yang sorang lagi nama dia Miey lupa lah. Sorry bro, sorry gila. Tapi Miey memang tak lupa lah pangilan die. Ayu and Shin Chan. *betul ke tak tah aku eja ni* Panggilan yang cikgu Jauhari kasi kat die SC and geng'' aku panggil die Ayu. Dia ni kuat betol tidor. Miey pun kuat lah jugak tidor. Tapi tak lah sekuat die. Hihi. Dia ni lembut sikit, tu yang Miey suka kacau. Bila dia marah... Hoii, sikit Miey tak goyang. Lagi nak kacau adelah. EH sorry kalu aku ade buat kau terase eh? ;) 

Tak lupa jugak dekat si Adik kembar dengan Matyin *Rasanye dah betol kot Matyin sebutan die* Lama tak jumpa jadi susah nak menghafal nama. Miey pulak jenis kenal orang tak tanya  nama. Bila orang tanya kenal tak ni, Miey just jawab "Tengok muka kenal lah kot" :D Diorang ni Miey suka cara diorang. Jenis tenang. Tah diorang ad masalah ke tak Miey tak tahu. Tapi Miey suka lah cara diorang. Best kawan dengan diorang ni.

Haaa tak lupa si HIZAMI ni. Kasi besar sikit name dia ni haa sebab dia selalu cari gaduh dengan Miey >.< Dia ni kan kalau sehari tak telan kata'' geram Miey memang tak sah. Tak boleh hidup kot dia ni kalau tak dengar Miey mem-pokpek dekat dia. Haha. But he is also my bestfriend sebab dia takde lah nak mengganas dengan Miey. Stakat memerli je boleh. Lagipun Miey ni jenis lepas. Tak suke pendam or merajuk bagai. So Miey kasi slalu lah pe yang Miey rasa kat dia biar dia tahu rasa :D Katang kang Miey? Hahaa. 

Ni kisah classmate Miey. Se dorm dengan and sekelas dengan Miey^^ Miey sayang gila dia. Awal'' memang rapat gila dengan dia. Tapi lepastu dah tak seberapa. Rapat dalam kelas je. Okay nama dia Sabrina. Name comel sikit Byna :D Dia ni susah sikit nak keluar suara awal. Bapak pendiam dlm kelas woi. Tapi bila dia dah start gelak, haa sila tutop telinga. Kuat weeh, Haha. Memang tak sangke pulak dia boleh gelak macam tu. Melepas je :3 Tapi dia dekat hostel memang habis keluar lah perangai dia yang kelakar and slamber :D Memang best dapat kawan dengan dia.

Yang lain pun Miey rapat. Tapi Miey tak seberapa kumpol kenangan dengan diorang. Yang mention ni memang Miey sayang gila kat korang. And yang lain memang Miey rindu gila kat diorang. Just maybe time Miey nak pindah baru kite rapat kan? Sedih T_T Korang lah ni smbong tak patut. Kasi kaki kiri kanan baru tahu >.< Sayang gila weh kat korang. Heart them.
  Lagilah keras bila dapat cikgu bengkel yang layan anak murid perempuan dia macam lelaki. Haa, lantak dia lah nak cakap ape pun. Tu dia punya pasal. Miey kena mendengor yolaah^^ Tapi cikgu aku tu bapak gila sporting. Nama dia Cikgu Jauhari. Dia mengajar pergh. Sap sap sap masuk haa dalam kepala otak. Cikgu Miey ni suke bebenor ngejek Miey. Ade je die perli Miey dalam bhase Terengganu. Dah la terabur, tapi memang lawak gila ah. Haha. Nak'' bila die sebut "Kepok lekor"^^ Ya Allah, rindunye kat cikgu aku ni.

K lah, sampai sini dah. Penat berarak tadi kat padang. Now, penat pulak menaip dekat Laptop ni haa. Honestly tak sabar nak jumpa diorang T_T Kbaaai. SEBEK!

sincerely : jemiey 

0 comment[s] | back to top