A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
Banjir detected!
Photobucket

Haii.. Musim hujang mari dohh. Hok paling best skali die bowok sekali dengan banjir :D Hihi. Setakat ni suke lagi lah sebab boleh ngarung air. Air naik dekat sepanjang jalan rumoh Miey je. Semalam almost nak masuk dalam dapur. Nasib hujan dah reda mase tu pastu air dah surut depan rumah. tinggal dekat jalan je air dak surut2 lagi. Now Miey dokle kuor rumoh doh. Motor dah masuk air tadi. Hmmm. Malu sangat motor mapuh dekat kedai tadi. Hmmm.


Haaa, nampok? Tu lah gambor banjir dekat halaman rumoh Miey dan sepanjang jalan rumoh Miey. Best best! Boleh main air. Tapi kalau macam ni boleh tahan lagi lah. Huuhu.

Tadi kejut tidor cikgu Roziana call tanye mane kunci die! Aish. Lupe nok bagi kunci bengkel semalam dekat die. Terpakse lah pagi pagi tadi kena start motor hanto kunci dekat pejabat sekolah.
Otw pergi tu dah terpakse lalu dekat jalan belakang dengan air banjir yang dah naik. Err. Mula mula okay lagi motor tu. Tapi disebabkan air tu tutop jalan jalan berlubang tu, habis motor hilang kawalan. Lepastu mampus! Haish. Dahla phone Miey dengan Afifah dok bowok. Jeng jeng. Try la start motor. Start dan start tiba tiba boleh hidup pulok. Alhamdulillah. Sempat lah hantar kunci dekat cikgu. 
Sampai je depan kedai tepi sekolah Miey... Hmm. Motor mampus balik doh. Start punya start kali ni memang dokle pakai langsung. Nok nangis ade gok telfon mok mok suh erek motor sampai rumoh. Nehi nehi nehi!! 
Nasib Kimi si jiranku yang baik hati dan Pakmat yang baru ku kenal baiki motor pastu tolong tunda. Nok dekat sampai rumah jiran baru motor boleh hidup. Yeay!!!

Tapi sampai dekat rumoh jiran terus dok berani nok bowok motor tu takot mampus pulok :'/ Balik lah Miey dengan Afifah jalan kaki kat rumah. Nasib baik seberang je. Hahaa. 

Lepas tuu ape lagi. Kenalah ngarung air jalan kaki je. Hmmm. Tapi best gila sebab sambil jalan boleh bergambooo. Boo booo ^^ Hihii. Dan ini lah hasilnya. Mohon cemburu okaaay. Baiii....










sincerely : jemiey 

0 comment[s] | back to top