A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
Sudah terlambat ke untuk aku pegang duit raya?
Photobucket

Enty kali menghubungkan tentang Miey, umor Miey, daaan.... Duit raye!

Terfikir  fikir sebenarnya umor semuda Miey 17Tahun ni layak ke dapat duit raye? Serasa diri ni sudah meningkat usia, tetapi sangat ingin memegang duit raya yang berbau dari Bank'2 di Malaysia. Hihiihi. 
Kalau kecik'2 dulu best je kan pergi round satu kampung beraye. Duit simpan dekat celah'2 lipatan kain kurong. Pusing satu kampung bawak tanglong. Main mercun gasing, lalat, telor, papan, roket. Bunga api besi tu, yang biasee tu pn ade. Pi rumah orang yang  ada tanglong pastu tiup lilin dalamm tanglong tu. Hahaha. Waaaaah, betapa indahnya zaman kanak'2!

Ada satu kisah ni. Masa Miey kecik'2 dulu. Kisah ni memang ingat sampai bila bila ah. Rumah lama Miey dulu dekat dengan perumahan satu lagi. Banyak lah rumah Orang Cina, India and Malay especially la kan. Rumah Miey dengan perumahan ni hanya disempadankan oleh longkang yanng besaaar dan disitu ada 2batang kayu yang kami jadikan titi* untuk masuk dan keluar ke perumahan tu. Hihii. Kenal dok titi ni? Pandai'2 lah tanye jiran sebelah k.

Okayy, masa kami duk beraya depan rumah. Datang lah sekumpulan budak India. Kecik lagi lah. Comel'2 je semua. Yang tak tahanyee. Bagi salam macam orang Islam oii. Nak tahu dialog dia? Macam ni.

"Assalamualaikum.. Kami datang nak raya. Taknak makan. Cuma nak duit raya." 

Cun tak? Hahah. Time tu memang rasa macam nak tutop je pintu tingkap. Tapi nak buat macam mana. Rumah kami yang kena serang dulu. So terpaksa lah bagi duit dekat mereka ni. Sedekah. InsyaAllah rezeki semakin bertambah. Rumah lain habis pi tutop pintu tingkap. Hahha. Kesian. Tak tahu nak simpati ke apa. Hehehe.

Ni je entry untuk kali ni. Kbaaai ^^

P/S: Semangat nak sambut hari raya semakin berkobar kobar. Weeeee.

sincerely : jemiey 


0 comment[s] | back to top