A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
Which one is the most important?
Photobucket

Hmmm, harini ni rasa nak curhat sikit. Rasa macam bodoh pulak kan gaduh dengan kawan sebab kekasih? Bagi aku, kawan lebih penting ah dari menda jembalang tu -,-''

So, ceritanya macam ni haa. Miey dengan kawan Miey ni memang bapak gila tak suka dengan mamat sorang ni. Okayy, Miey susah tau nak benci someone tu. Sangat susah. Tapi kali ni memang Miey bengang sangat dengan dia. Miey tak tahu lah kenapa dia ni lain dari yang lain. Menyakai tak habis habis. Pufttt -.-'' Baru'2 ni kelas Miey dah jadi trend woo ambik gambar orang tidor then upload dekat group class kami lah dekat FB. And then gambar mamat ni tergolong dalam golongan orang yang bernasib malang lah sebab gambar dia tidor was captured .*nasib aku tak^^* Pastu budak'2 laki kelas Miey nak upload lah gambar dia ni ha. Tapi dia punya action bapak ah menyampah. Macam tak biasa pulak kan gurau dengan kengkawan camtu. Alaa, group kelas jekot. Bukan ada orang lain pun nak kerek camtu. Kawan'2 lain pun ada gak termasuk dalam golongan tersebut tapi takde ah merapu macam dia sampai taknak kawan and whatever ah :3 Sampah je. 

Miey pun update ah pasal "Boleh tak nak buat masuk si Ehem'2 dengan Ehem'2. Mesti syok ni." Ehem'2 tu means nama balak diorang lah. Ada 2orang serentak gambar tidor dia kena upload. Yang sorang tu rilek je suruh masukkan. So Miey masukkan jelah. Miey tahu lah kawan dia admin group tu and anytime he can remove that girl from that group. Niat Miey just joking. Tapi mamat tu ambik serious pulak kes ni. Eh, Miey tak add pun balak dia weh. Dia pulak yang lebih'2, over. Erghh--' 

Esokkan dia tetiba nak marah'2 Miey macam balak dia Miey dah masukkan. Sakai gila weh. Miey dah lah sibuk masa tu nak pinjam kad pustaka dengan budak kelas Miey disebabkan buku satu buku novel tu Miey tetiba terpikat nak baca macam orang gila pegi cari kad nak pinjam. Bila Miey masuk balik and tanya dia asal tadi merapu macam orang insane dia buat diam pulak. Eh, sape dok bengang kang main wat diam gitu?--' Memang masa tu berapi ah dengan dia ni. Dah la acah'2 macho jadi orang. Orang lain takde macam dia ah. Hish. Lepastu memang Miey boikot terus ah dia. Lantak ah orang nak kata apa pun. Tu diaorang punya hal ah.

Ni kisah kawan Miey sorang ni. Kesian gila dekat dia. Time mamat tuh nak mengorat kawan si kawan Miey ni haa. Bukan kemain baik, manis lagi kata-katanyee koo *juling mate*. Lepas dah dapat apa yang dia nak, dah bapak sombong giila ah. Lupa daratan. baru dapat makwe tu. Kalu jadi artis ntahlaa. Konferm publisiti murahan duk celah gigi dia je--'
Yang paling takboleh tahan. Dia mencarut dekat kawan Miey. Ada ke patut dia sound kawan Miey tu "Tuuut *nama kawan* bambur**moks"? This is too over lah kan? Siapa tak bengang kan? Kalau Miey pn konfem bengang tahap dewa ah. Miey tak tahu lah sama ada dia sengaja ke tak atau nak bergurau. Tapi kalau yelah bergurau, memang takleh terima dek akal ah. Bukan sekali dia sebut menda alah tu. Dah banyak kali dah. Sikit pun tak hormat perempuan. Bodoh.
Member Miey yang dah lama geram pi lah update status dekat FB haa. Biasa lah kan, lepas geram. Haha.

Okay, time ni laa something happen. Makwe mamat tu terbaca status si kawan Miey ni haa. Then dia tahu lah kawan Miey tu tuju dekat lelaki dia tuuu. Poyo je. Yang takleh tahan ni tetiba dia nak marah'2 kat twitter dia. Dah kenapa dia ni? Pufft -..- Duk back up sangat pujaan hati dia sampai kawan sendiri sanggup bermusuh. Kalau dah salah pakwe dia asal pulak nak gelabah pegi back up nyee? Siap tetiba nak musuh dengan kawan sendiri. Biarlah lah diorang settle hal diorang sendiri. Takpayah nak masuk campur sangat la. Takpayah tunjuk kesetiaan dekat pakwe sangat la. Sakai je oi. Eh tak faham aku. Kalau pakwe dia tu betol takpe jugak nak buat camtu. Ni dah salah still nak bekup lagi. Kemon laa weii. Dah mulot macam tu nak menggedik lagi. Macam takde mamat lain yang lebih pandai, baik, bertauliah and mampu bimbing awk. Mulot cam longkak ni jugak yang nak -..- Mungkin ni kot yang dikatakan cinta itu buta? Hahaha. Sampah.

Kalau bagi Miey lah kan, persahabatan adalah lebih penting dari kekasih. Belajar dulu lah woii. Camne pun kita pasti perlukan sahabat jugak nanti. Takyah lah sampai buta camtu sekali. Errr :3 K laaa, sampai disini saja^^ Baaaaai.

sincerely : jemiey 

0 comment[s] | back to top