A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
Falling Love dengar Ceramah UAI
Photobucket

Assalamualaikum :D tak jawab dose masuk api nerakee. Hehe. Eh tadi kan Miey pergi dengar ceramah Ustaz Azhar tau dekan kemaman Pasir Minal. Wahh, sangat excited tadi dengar adek kate ayah nak ajak kami sekeluarge yang tak cukup bilangan ahli ni pergi dengar ceramah Beliau. Saya sukaa! 

Tapi kan, tadi lambat gilaa pergi sane. Alaaah, ayah buat hal pulak tawaf lame-2 dalam bilik air tu haa. But sokay lah kan jadi jugak pergi. Kalau tak? Memang memberontak lah hati dan perasaan Miey :D Kitee dah siap-2 calit bedak, gincu, blusher and eye liner tau nak nge-Date ngan Ustaz ni. K tipuuuu! 
Pergi sane tadi nyaris nyaris tau tak jumpe parking. Eh kalau tak jumpe gak memang sah sah la kan ayah ajak balik rumah pulakk. 

Sampai sane turun je kerete haa boleh tengok Ustaz kat screen besar je. Tak muat nak selit badan ni pergi tengok Ustaz depan-2. Sangat meriah dan terharu sangat ramai yang datang untuk dengar ceramah Ustaz ni. Member Miey yang jauh-2 pun sanggup datang tau. Semangaat tu kene adee!

Takpe lah kann takle tengok Ustaz depan-2 pun. Sekurang kurangnye keinginan Miey makbul jugak nak tengok Ustaz punye ceramah Live punye. Kelakar gilee weh Ustaz ni. Tak rugi dengar Beliau ceramah. Kelakar tetapi isi yang Beliau cube sampaikan sangat padat dan senang difahami.

Kalau tak caye tengok kat Youtube haa. Orang bandar atau Negeri lain yang dengar ceramah dia mula-2 memang lah susah nak faham sebab Beliau menggunakan tutur bahasa Terengganu yang agak pekat. Terengganu bohh, orang negeri Miey. *Ewaaah, bangge!* Tapi lame kelamaan akan faham jugak dan terbiase dengan dialect ni. Huhuu. Terbaik Ustaz kasi ceramah tadi. Kalu tanye orang yang ade kat sane pun konfem semua jawab "Betol betol betol." Sangat best!

K lah, cerite habis sini jelah. Dah ngantuk. Besok ade paper Pai satu lagi. Aiyoo. Penat penat. Hehe. Tata, wasalam.

Muke Ustaz sangat bersih tadi. Memang betol-2 berseri lah. SubhanAllah ;D

sincerely : jemiey ♥ 


0 comment[s] | back to top