A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
SweeT Mem0rieS ConTest by Mimie
assalamualaikum.

hari ni miey nak join contest sweet memory lahh. hihii. miey join pon just suka suka. kalu menang alhamdulillah :D ade yang nak join ke? meh tekan banner nie kalu rajin :)


sekarang mie nak cerita sweet memory mie. ade ke? ofkozlahh. follow my story keyhh :D



nampak gambar tu? 

kisahnye bermula dari akal kitaorang yang nak sangat buat BBQ kat telok kalong. btw jangan cari muka miey sebab muka miey takde :D punca terjadinya sweet memory nie sbenarnya just nak rai bedday kawan miey [hasri n scha]. lagipon kita kan dah lepas pmr. so adalah jugak nak lepas2 stress. 

~ memang best sesangat sebab tyme kitaorang buat BBQ nie kitaorang dapat macam2 nilai murni. kitaorang dapat berjimat cermat, berkejasama dan saling bantu membantu. miey suka sebab semua kesedihan miey dapat miey hilangkan dengan luangkan masa dengan kengkawan. 

cerita bermula !

pagi pagi lagi kitaorang dah siap2 tuk pegi kat sana :) masa tu mangsa bedday sudah ada dengan kami. tapi yang herannya. tuan yang beli kek tuk diorang tak sampai2. mula mula suspem lah jugak sebab taim kitaorang call diaorang kata dalam perjalanan. berapa kali call dah ayat yang sama diaorang jawab. tapi tak sampai2 --'  taim tuh kita orang main lah conteng2 kat pantai sambil menunggu. siap makan nasi lemak lagi buatan mak 

miey. memang lapar gila. 
tunggu punya tunggu lah kan.. akhirnya diaorang pun sampai. pufftt ! lega rase :D tapi kan, masa tu kitaorang still sorak kek tersebut. sampai lah kitaorang tak sedar pon keknye dah cair ! then masa tu mie keburu nak pergi toilet [hehe] ! so miey pergi lah. sampai je sane? jeng jeng jeng ! diaorang serbu miey macam mase tu berday miey pulak ! haha. habis diorang senikan muka miey dengan krim kek yang dah cair macam lam gambar tuh :) dan tepung. dan lepas tu kitaorang pun pergi lam berendam dalam kolam pantai tu. hihii. masa tu miey hampir lemas ! kenapa? mangsa bedday [scha] puas hati dia tenggelamkan miey. macam citer horror lak :) dah lah air pantai tu masin. wekk !

 belom puas lagi ? petang tuh kitaorang main kotak beracun. ha ! paling best bila salah seorang kena buat gaya "ala ala diva berjalan sambil melatah". hahaa. dah lah laki laki yang kena gayakan. memang best lah ! macam2 gaya ada. gena "jadi buat muka kucing betina sedang mengorat kucing jantan". har har ! memang best ! pastu tanpa disedari ada mamat seoang ni lempar tepung kat kitaorang yang sedang main kotak beracun ni. so pe lagi? kitaorang pun mulakan lah peperangan tepung menepung nie ! dari yang mari baju bersih bak "semurni top". teruss ade corak yang dibanjiri tepung ! miey yang tak kena lagi pun kena jugak meskipun miey masuk dalam khemah. memang best gila. masa tu muka kitaorang memang sedikitpun takde sedeyh. semuanya heppy ! 

dan masa balik tu, kitaorang pun kemas barang and sama2 tengok gambar yang kitaorang snap ! memang kenangan kat telok kalong miey takkan lupakan. the best ! diaorang pun masing2 nak buat balik. haha. tapi budget takde lah. hihi :)

beginilah ceritanya, hope korang suka and semoga saya menang. kalau takde rezeki? takpe, yang penting kenangan nie takkan hilang dalam memori otak miey 

sincerely : jemiey 



4 comment[s] | back to top