A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
APA NAK JADI ?
hey there ! assalamualaikum.

story mory miey bermula daripada mak. okeyh, mak suh miey and kakak buat kuih sarang semut. mula mula buat tu kan, kenalah sedia bahan-bahan. so, masa tu memang semangatlah nak buat. macam konferm gila jadik nih buat kuih sarang semut. 

next, selepas semangat sediakan bahan-bahan. eh eh, kenapa kakak boleh lupa eyk cara nak buat kek nih? aduii --' dah lah gula hangus dah terlebih hangus disebabkan tunggu adik cari resepi. hihi. lepas tu, kami pun memandaikan diri buat kuih ni. mak tak sihat, so nak tanya pun kesian. mak dah penat buat keja petang tadi. kakak pun buat lah kuih cara dia. entah apa yang dibuatnya sampai acuan dah macam krim kek! miey pun tak reti nak translet sebab miey cuma ikut apa yang disuruh dan semestinya miey just letak bahan-bahan untuk digunakan jeh.

dah siap buat kerja mandai-mandai ni, kakak pun sedia jugaklah nak kukus kat atas dapur api tuh. dah lama tunggu kuih tu masak. tapi tak naik-naik ! oh mann, dah lah esok raya. takkan nak kasi orang santap makanan yang tak jadi ni? haha, pandai-pandailah makan and telan :) agak-agak kuih sarang semut hasil buatan kakak miey ni jadi macam mana ya? dah lah tak naik-naik ni? hihihi. resepi pun macam gitu jeh. tak faham ! mungkin mak je kot yang paham sebab dia yang tulis. 

selepas mak bangun nak checkout apa yang jadi, kitaorang jujur jeh lah kan. ingatkan mak marah. syukurlah mak tak marah. mak kata kalau bahannya cukup, naiknya kuih tu. so, kita wait and see jeh. anggaran miey lah kan. keknya mungkin boleh jadi macam ni. jom tengok gambar kat bawah ni.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaaaa !

kek hangus ! nampak sedap tak? agak-agak boleh telan tak? pandaikan dirilah telan kuih tu ! har har --' so thanks kepada kakak saya kerana pandai memandaikan diri buat kuih ni :) sayang kakak ! APA NAK JADI? mungkin excited sangat kot nak raya esok. hihiih.

disebabkan dah malam, miey pun nak checkout lah dari blog 5 star nih. kepada yang excited nak raya esok, jangan tiru aksi nih dirumah :D haha. kbaii , gudnite bloggers ! have a  nice day tomorrow :) 

im sleepy (-_-)zZz

sincerely : jemiey 


3 comment[s] | back to top