A Beautiful Mess

ENTRY AUTHOR FCBOOK TWITTER INSTAGRAM NEWER OLDER +FOLLOW
YOUR 'FOODS' TO 'EAT'

Thoughts rule the world

CREDITS
Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by Jemi
cari penyakit
assalamualaikum.

next post, miey nak share cerita pasal fans Negeri Sembilan yang kena belasah teruk kat stadium SHAH ALAM selepas perlawanan akhir Piala Malaysia, Negeri Terengganu vs. Negeri Sembilan.dengar cerita penyokong Negeri Sembilan kena belasah teruk kerana dia didakwa membakar bendera Negeri Terengganu setelah Negeri tersebut tewas 1-2 kepada Negeri Sembilan. 
rakan mangsa yang cuba menyelamatkan mangsa tersebut turut dibelasah oleh penyokong Terengganu yang berang dengan tindakan penyokong Negeri Sembilan tersebut kerana mencetuskan provokasi. keadaan menjadi semakin teruk apabila mereka cuba menyelamatkan diri dengan mendekati bas penyokong Negeri Terengganu. meskipun ada penyokong Terengganu yang bersimpati dengan situasi mereka, tetapi mereka terus dibelasah oleh sekumpulan penyokong pihak lawan. 

see dis photo :

kesian lak. ish ish ish --'


fyi, miey memang penyokong setia Terengganu. entahlah, nak gelak ke kesian kat mamat tu sebab kena belasah. tu dia punya pasal lah sebab pegi bakar bendera pihak lawan. dah menang tu duk diam dah lah. tak payah susah-susah pegi bakar bendera. buang tenaga dan menyusahkan diri sendiri. kalu miey ada kat sane pun memanglah sakit hati jugak. yelah, nak boleh kesana berapa jam? pahtu pakai minyak banyak lagi. btw padan muka ! hihi. then kalah lak, tertekan lagi. pahtu lak bendera negeri sendiri kena bakar. sape yang tak berang? bukan niat miey nak sokong tindakan mereka yang membelasah penyokong Negeri Sembilan tu. tapi memang patutlah dia kena. dah pegi bakar kat parking penyokong Terengganu tu kenapa? memang betul-betul cari nahas lah kan. adoyaii. so miey hope mangsa tu cepat sembuh lah. k :)

okehh ! akhir kata, tahniah kepada Pasukan Hobin Jang Hobin kerana berjaya memperoleh Piala Malaysia tahun ini. 
dan kepada Pasukan Peteh Ganu Peteh, walau kalah sekali pun. anda tetap dihati kami. naib johan pun kira dah oke bagi kami. semoga Ganu terus maju. we all always love you ♥ kbaii.


sincerely : jemiey 



0 comment[s] | back to top

kesian lak. ish ish ish --'


fyi, miey memang penyokong setia Terengganu. entahlah, nak gelak ke kesian kat mamat tu sebab kena belasah. tu dia punya pasal lah sebab pegi bakar bendera pihak lawan. dah menang tu duk diam dah lah. tak payah susah-susah pegi bakar bendera. buang tenaga dan menyusahkan diri sendiri. kalu miey ada kat sane pun memanglah sakit hati jugak. yelah, nak boleh kesana berapa jam? pahtu pakai minyak banyak lagi. btw padan muka ! hihi. then kalah lak, tertekan lagi. pahtu lak bendera negeri sendiri kena bakar. sape yang tak berang? bukan niat miey nak sokong tindakan mereka yang membelasah penyokong Negeri Sembilan tu. tapi memang patutlah dia kena. dah pegi bakar kat parking penyokong Terengganu tu kenapa? memang betul-betul cari nahas lah kan. adoyaii. so miey hope mangsa tu cepat sembuh lah. k :)

okehh ! akhir kata, tahniah kepada Pasukan Hobin Jang Hobin kerana berjaya memperoleh Piala Malaysia tahun ini. 
dan kepada Pasukan Peteh Ganu Peteh, walau kalah sekali pun. anda tetap dihati kami. naib johan pun kira dah oke bagi kami. semoga Ganu terus maju. we all always love you ♥ kbaii.


sincerely : jemiey